Varoitus!
Tämä Webmestari-palvelu on lisenssioitu toiselle verkkotunnukselle!

Onko tämä toiminut normaalisti aiemmin? Mikäli olet juuri lisännyt uuden verkkotunnuksen tälle tilille,
syy voi johtua siitä. Ole hyvä ja ole yhteydessä asiakaspalveluumme tai päivitä lisenssiisi uuden domain tiedot

Työnohjaus » Kasvunkartta - 'Ihminen elää vain pienen hetken maankuoren ja taivaankaaren välissä. sen hetken olkoon hänen jälkensä kaunis.' -Nina Taisin

Työnohjaus

Työnohjauksen tarkoituksena on tuoda esiin toimijan ja yhteisön vahvuuksia ja mahdollisuuksia. Työnohjaus on keino antaa potkua tekijöiden kasvulle ja kehittymiselle sekä tehtävän asettamien vaatimusten näkemiseen oikeissa mittasuhteissa. Työnohjaus on tavoitteellista ja käsiteltävät aiheet nousevat aina ohjattavista ja tilanteista ja tunteista, jotka liittyvät tehtävään. Asioista puhuttaessa voi selkiyttää ajatuksiaan, tulla varmemmaksi siitä, mitä haluaa ja toimia sen mukaan.

Työnohjauksesta on hyötyä kaikille, jotka kaipaavat areenaa tehtävänsä, siihen liittyvien ihmissuhteiden ja tunteiden käsittelylle ja jotka haluavat kehittää omaa työotettaan. Työnohjaus on usein tarpeen arjen työssäjaksamisessa, muutosten kohdatessa, työyhteisön tai rakenteiden muuttuessa sekä toimintaa kehitettäessä. Työelämän tilanteet ja asiakastilanteet ovat haastavia. Työnohjaus on aika ja paikka työhön ja omaan työssäjaksamiseen vaikuttavien asioiden pohtimiselle ja keskustelulle. Työnohjaus on luottamuksellista ja perustuu avoimuuteen.

Työnohjaus voi olla suunnattu koko työyhteisölle, sen osalle (esim. uusille työntekijöille tai tietyn asiakasryhmän kanssa toimiville) tai yksittäiselle työntekijälle.

Selkeästi määritellyillä tavoitteilla työnohjauksesta saa irti mahdollisimman paljon. Tavoitteita voidaan tarkistaa matkan varrella.

Usein työnohjaus kestää vuoden tai parikin. Ryhmät kokoontuvat yleensä kolmen tai neljän viikon välein 1,5 tuntia kerrallaan.