Varoitus!
Tämä Webmestari-palvelu on lisenssioitu toiselle verkkotunnukselle!

Onko tämä toiminut normaalisti aiemmin? Mikäli olet juuri lisännyt uuden verkkotunnuksen tälle tilille,
syy voi johtua siitä. Ole hyvä ja ole yhteydessä asiakaspalveluumme tai päivitä lisenssiisi uuden domain tiedot

Kasvunkartta -menetelmä » Kasvunkartta - 'Ihminen elää vain pienen hetken maankuoren ja taivaankaaren välissä. sen hetken olkoon hänen jälkensä kaunis.' -Nina Taisin

Kasvunkartta -menetelmä

Kasvunkartta on menetelmä, jonka avulla voi selkeyttää tavoitteitaan, unelmiaan ja vahvuuksiaan. Se perustuu viiteen pääkohtaan: päämäärään, arvoihin, motiiveihin, yhteistyöhön ja tietoisuuteen.

Ihmisissä on paljon kykyä ja voimaa, joka voi olla piilossa kokemuksien, elämäntilanteen tai ympäristön vuoksi. Tavoitteiden määrittäminen ajan kanssa ja keskustellen, menneisyyden ja nykyisyyden kartoittaminen tuo usein voimat ja kyvyt esiin. Toimiva yhteistyö näyttää ihmisten ja yhteistyön voiman ja sen, miten kaiken ei tarvitse olla niin kuin se on aina ennenkin ollut vaan, että ihmiset voivat jakaa asioita, kannustaa toisiaan, saada riittävästi tukea tehdäkseen asioita, joiden tarvitsee tulla tehdyiksi ja tehdäkseen sitä, mikä on inhimillisesti kannattavaa ja palkitsevaa.

Kasvunkartta-menetelmällä saadaan konkretisoitua nykyinen tilanne ja tavoitteet ja pystytään huomaamaan olemassaolevat vahvuudet. Sitä kautta voi löytyä tyytyväisyys nykyhetkeen tai keinot muutokseen.

Päämäärien, arvojen, motiivien ja yhteistyön tarkastelusta ja tietoisuuden harjoittelusta on hyötyä eri asemissa oleville monilla aloilla työskenteleville eri-ikäisille ja eri tilanteissa oleville ihmisille, jotka haluavat tulla toimeen paremmin toisten kanssa, ottaa vastaan uusia haasteita, selkiyttää ajatuksiaan, elää enemmän nykyhetkessä ja pitää enemmän hauskaa.

Olen vuosien varrella kehittänyt Kasvunkartta-menetelmää koulutuksissa saaman kokemuksen avulla ja yhdessä kouluttajakollega Susanna Vettenrannan kanssa. Jossain vaiheessa tuli tarve löytää keino ja muodostaa kokonaisuus haasteista ja tarpeista, joita monet työyhteisöt ja ihmisryhmät toivat esiin. Tämä on yksi tapa yhdistää tavoitteiden asettaminen, sosiaaliset suhteet ja arvokeskustelu visuaaliseen muotoon.